Napomena:
Ovo je prva bravurozna miso supa nastala umešnošću naseg saradnika Gorana. Napominjemo da recept nije jednostavan, ali je supa ukusna.
Za ovu miso supu vam je potrebno:
mugi miso 2 kafene kašičice
wakame alga 3cm
crni luk 1 komad
keleraba plod 1 komad
keleraba list od 1 komada
shitake 1 pečurka
karfiol 2 do 3 manja cveta
šargarepa 1komad
tofu sir komad 5x5cm iseći na kockice
malo bosiljka
malo rendanog peršuna i malo iseckanog lista peršuna
malo rendanog celera
izvorska voda 2 šolje
Način pripreme:
Wakame algu isprati u hladnoj vodi i potopiti u vodi par minuta, pa je iseći. Šitake pečurku takodje potopiti u vodu 15 do 20 minuta.
U šerpu staviti očišćeno, oprano i isečeno povrće: luk, kelerabu, karfiol, šargarepu, peršun i celer.
Iseći wakame algu i dodati je sa sve vodom za natapanje u šerpu. Takodje iseći i šitake pečurku i njenu vodu za natapanje takodje koristiti. Doliti ostatak vode i uključiti ringlu na najjače.
Kada supa provri, smanjiti na najmanju jačinu i kuvati poklopljeno 10minuta. Za to vreme oprati komad tofu sira i iseći ga na kockice. Ubaciti ga u šerpu kada prodje prvih 10 minuta kuvanja i kuvati jos 10 minuta.
Nakon toga skinuti poklopac, dodati bosiljak. U sipaću kašiku uzeti malo tečnosti iz supe i u nju dodati i miso pastu, te izmešati toliko da pasta postane tečna, tada je sipati u šerpu. Veoma je važno da miso ne vri u šerpi, treba samo malo da se krčka, oko 2 minuta. Na kraju supu ukrasiti seckanim lišćem peršuna.
Ovo je prva bravurozna miso supa nastala umešnošću naseg saradnika Gorana. Napominjemo da recept nije jednostavan, ali je supa ukusna.
Za ovu miso supu vam je potrebno:
mugi miso 2 kafene kašičice
wakame alga 3cm
crni luk 1 komad
keleraba plod 1 komad
keleraba list od 1 komada
shitake 1 pečurka
karfiol 2 do 3 manja cveta
šargarepa 1komad
tofu sir komad 5x5cm iseći na kockice
malo bosiljka
malo rendanog peršuna i malo iseckanog lista peršuna
malo rendanog celera
izvorska voda 2 šolje
Način pripreme:
Wakame algu isprati u hladnoj vodi i potopiti u vodi par minuta, pa je iseći. Šitake pečurku takodje potopiti u vodu 15 do 20 minuta.
U šerpu staviti očišćeno, oprano i isečeno povrće: luk, kelerabu, karfiol, šargarepu, peršun i celer.
Iseći wakame algu i dodati je sa sve vodom za natapanje u šerpu. Takodje iseći i šitake pečurku i njenu vodu za natapanje takodje koristiti. Doliti ostatak vode i uključiti ringlu na najjače.
Kada supa provri, smanjiti na najmanju jačinu i kuvati poklopljeno 10minuta. Za to vreme oprati komad tofu sira i iseći ga na kockice. Ubaciti ga u šerpu kada prodje prvih 10 minuta kuvanja i kuvati jos 10 minuta.
Nakon toga skinuti poklopac, dodati bosiljak. U sipaću kašiku uzeti malo tečnosti iz supe i u nju dodati i miso pastu, te izmešati toliko da pasta postane tečna, tada je sipati u šerpu. Veoma je važno da miso ne vri u šerpi, treba samo malo da se krčka, oko 2 minuta. Na kraju supu ukrasiti seckanim lišćem peršuna.