26 January, 2012

Pečena pastrmka

U makrobiotičkoj ishrani riba je zastupljena jednom nedeljno. Obično se koristi neka vrsta bele ribe.
U slučaju da se jede riba, tog dana nije potrebno jesti mahunarke. Da bi se meso bolje varilo uz ribu obavezno treba jesti dajkon turšiju (može i rotkva ili rotkvica, ako nema dajkona) i zeleno lisnato povrće.



Sastojci:
- sveža očišćena pastrmka 1komad
- morska so

Priprema:

Ribu posloliti i staviti u vatrostalnu posudu. Rernu uključiti na 200C i peći oko pola sata.
Ovako pripremljena riba je spremljena bez dodavanja bilo kakve masnoće. Ako želite možete staviti malo tamnog susamovog ulja, ali zaista nema nikakve potrebe. Riba je sočna i vrlo ukusna.

Obratite pažnju gde i kakvu ribu kupujete, ako se kupi sveža pastrmka je mnogo bolje od kupovine zamrznute pastrmke u nekom megamarketu.