08 January, 2012

Pašteta od mugi miso-a

Ovo je veoma hranljiv i ukusan deo makrobiotičke ishrane, koji može da se jede uvek, i dole prilažemo sliku gde je serviran kao doručak.



Gore levo je dajkon turšija, gore desno je makrobiotička proja, a dole je pašteta od miso paste, suncokretovih semenki sa tamari soja sosom i kuvanim prosoom.


Osnovni sastojci:

- tri kašike mlevenih semenki suncokreta koje su prethodno ispržene i začinjene tamari soja sosom
- tri kašike kuvanog prosoa
- jedna kašika mugi miso paste
- jedna do dve kašike vruće izvorske vode (moze i bilo kakva vruća "supa" od kuvanog povrća ako je na raspolaganju)

Miso pasta se razmuti sa vodom dok ne postane kašasta, u to se dodaju mlevene semenke i proso, sve se promeša dok se ne sjedini. Mogu se praviti sendviči od nje ili se može jesti kao prilog.